Voor wie

Wie kan er niet zo nu en dan een ondersteunende massage gebruiken?! Shiatsu is voor (bijna) iedereen geschikt, zowel jong als oud.

Shiatsu is in de basis geschikt voor het behandelen van elke klacht. Voorbeelden zijn spier- en gewrichtsklachten, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn/ migraine, menstruatieklachten of aandoeningen aan de luchtwegen.

Ook kan Shiatsu helpen bij stress gerelateerde klachten zoals burn-out, vermoeidheid, slechte concentratie, rusteloosheid en slapeloosheid en kan het ondersteuning bieden in moeilijkere periodes in het leven.

Bij kinderen kan Shiatsu verlichting geven bij bijvoorbeeld slaap- en concentratieproblemen, bij ouderen kan het baat hebben bij klachten als artritis en verminderde beweeglijkheid.

Maar belangrijk is om te benadrukken dat je geen klachten hoeft te hebben om een Shiatsu behandeling te ondergaan. Het allerbeste werkt Shiatsu namelijk preventief! Voordat een klacht tot uiting komt is doorgaans al een disbalans te voelen of te zien op de pols of de tong. Dit zijn onze “hulplijnen” bij het stellen van de diagnose. Door met deze inzichten aan de slag te gaan kunnen we voorkomen dat er klachten ontstaan.