Kim Meijs

Kim Meijs - de Man

Behandelaar Kim Meijs – de Man (Vught, 1981) is sinds 2019 gecertificeerd als Shiatsu Therapeut en heeft aansluitend de opleiding Westerse Medische Basiskennis gevolgd, beide aan de academie voor Chinese Geneeskunde Qing Bai in Nijmegen. Omdat het welzijn van kinderen een belangrijke plaats in het leven van Kim inneemt, heeft ze in 2020 de opleiding Tuina-massage (een massagevorm gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde) voor kinderen van 0-8 jaar gevolgd. Zij is in deze behandelingen in staat haar Westerse pedagogische kennis samen te brengen met de Oosterse geneeswijze.

Voordat Kim interesse kreeg in Shiatsu therapie was zij werkzaam als pedagoog. Zij specialiseerde zich in de ontwikkeling van het jonge kind met vooral veel aandacht voor de invloed die het gezin en de omgeving hebben op de ontwikkeling van het kind. Naast de begeleiding van gezinnen, trainde en coachte zij ook professionals op de werkvloer. 
 Als Shiatsu therapeut heeft Kim een holistische kijk op lichaam en geest. Verstoring van het één heeft altijd een gevolg voor het ander. Vanuit deze visie en met haar kennis en ervaring is het mogelijk om een Shiatsu behandeling te combineren met coachende gesprekken.

Sonja Bos

Shiatsu is een oorspronkelijk Japanse manuele therapie waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde punten van het lichaam. Het is een behandelmethode voor klachten waarbij zowel fysieke als psychologische aspecten een rol spelen. Ook kan er een preventieve werking uitgaan van de behandeling en kan shiatsu bijdragen aan een ontspannen gevoel.

Tijdens de behandeling wordt niet alleen gewerkt aan de kwaal, maar aan het hele lichaam. Bij Shiatsu gebruikt de behandelaar haar duimen, handpalmen en vingers om druk uit te oefenen op plaatsen op het lichaam die met elkaar in verbinding staan. Soms wordt behandeld met moxa (samengeperste kruiden) of cupping. Shiatsu is een behandeling die ons bewust maakt van ons lichaam en aanzet om je gezondheid in eigen handen te nemen.

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in paramedisch centrum Fysiofit Vught, industrieweg 26A. www.fysiotherapievught.nl