Kim Meijs - de Man

“De holistische kijk op lichaam en geest waar we bij Shiatsu vanuit gaan spreekt mij enorm aan. Verstoring van het één heeft altijd een gevolg voor het ander.”

Na een carrière als pedagoog, heb ik mij omgeschoold tot Shiatsu therapeut aan de Academie voor Chinese Geneeskunde Qing Bai in Nijmegen. Aansluitend heb ik daar ook de Westers Medische basiskennis gevolgd. Sinds 2019 ben ik gecertificeerd en werkzaam als therapeut bij Shiatsu Vught, in 2022 heb ik de praktijk van Sonja Bos overgenomen. 
Een bijzondere ontwikkeling, waarvoor ik Sonja enorm dankbaar ben. Nadat zij mij heeft behandeld voor zenuwpijnen waar Westerse artsen zich niet aan durfden te wagen, was ik overtuigd wat Shiatsu voor je lichaam kan betekenen. Toen zij mij jaren later vroeg of ik wilde overwegen haar praktijk over te nemen als zij met pensioen zou gaan, was ik eerst enigszins overdonderd. Mijn man was echter direct overtuigd dat dit bij mij past. Samen zijn we de eerstvolgende open dag van de Academie gaan bezoeken. Niet veel later was de eerste lesdag een feit en sinds die dag is mijn enthousiasme over de Oosterse geneeskunde alleen maar gegroeid.

Veel lichamelijke klachten hebben een combinatie van fysieke en psychologische aspecten als oorsprong en andersom. In mijn praktijk zet ik dan ook niet alleen mijn kennis en ervaring met de Oosterse geneeswijzen in, maar zeker ook mijn pedagogische achtergrond en ervaringen uit mijn werk als coach. Een uitgebreid gesprek geeft soms meer inzichten in de oplossing dan een fysieke behandeling. De combinatie van beide is het meest optimaal. Opvallend vind ik het dat deze gesprekken tijdens het behandelen vaak als vanzelf ontstaan.

Shiatsu is niet alleen mijn werk, maar inmiddels ook mijn hobby. De Oosterse geneeskunde is een zeer fascinerende wereld en ik vind het heerlijk hierover te lezen, podcasts te luisteren en filmpjes te bekijken om tot nieuwe inzichten te komen. Het meest belangrijk in mijn leven is natuurlijk mijn gezin. Samen met mijn man Martien en onze twee kinderen, Eva en Roel, woon ik in Vught waar ik geboren (1981) en getogen ben.

Sonja Bos

Vanaf 1969 ben ik in de zorg gaan werken. 14 jaar was ik toen ik als INAS mijn eerste stage had in het GZG Den Bosch. Na gewerkt te hebben in verschillende zorginstellingen ben ik uiteindelijk in de Horeca terecht gekomen. En heb ik samen met mijn man 2 bedrijven opgebouwd.
In 1999 ben ik de opleiding Shiatsu-Therapeut begonnen en ben ik in 2004 mijn praktijk gestart op Industrieweg 12 in Vught, en later ben ik verhuisd naar het paramedisch centrum Fysiofit op 26A. Vervolgens heb ik in 2005 en 2010 stage gelopen in China waar ik veel heb geleerd.

Vanaf die tijd tot nu, 2023, heb ik met erg veel plezier en passie gewerkt als Shiatsu Therapeut. Nu ik 67 jaar ben, is het tijd om het shiatsu-stokje over te geven aan Kim Meijs – de Man.
Zij werkt sinds 2019 in de praktijk en in 2022 heeft zij de praktijk overgenomen. Ik heb volledig vertrouwen dat zij de praktijk goed zal beheren en mijn erfenis van bijna 20 jaar met vergelijkbare passie en kunde zal voorzetten.

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in paramedisch centrum Fysiofit Vught, industrieweg 26A. www.fysiotherapievught.nl