Shiatsu Therapie

Shiatsu is een vorm van drukpuntmassage die de doorstroming van energie bevordert. De behandelaar gebruikt haar duimen, handpalmen en vingers om druk uit te oefenen op plaatsen op het lichaam die met elkaar in verbinding staan en zo stagnaties op te heffen. Soms wordt aanvullend behandeld met moxa (verwarmde samengeperste kruiden) of cupping.

Shiatsu stimuleert het zelf-genezend vermogen van het lichaam en werkt ontspannend en verzachtend. Een behandeling is erop gericht om niet alleen de klachten te verhelpen maar voornamelijk ook de oorzaak van deze klachten. Shiatsu therapie heeft naast klachtenbehandeling ook een sterk preventieve werking en is ontspannend om te ondergaan.

In de praktijk

In de eerste afspraak wordt samen een behandelplan opgesteld op basis van een intake. Wat zijn de klachten, hoe is je leef-/eetpatroon, etc.? Daarbij horen ook een aantal lichamelijke controles.
Een behandeling voor Shiatsu therapie duurt ca 50-60 minuten en wordt gegeven over de kleding heen. Zorg voor gemakkelijk zittende kleding (zoals een sportbroek en shirt, géén spijkerbroek of kabeltrui).

Shiatsu Therapie Vught

Waar kan ik Shiatsu therapie voor inzetten?

Shiatsu geeft inzicht in oorzaak en gevolg van fysieke en psychische klachten. Daarnaast zijn er een aantal directe klachten te behandelen. In hoofdlijnen zijn dat spier- en gewrichtsklachten, zwellingen, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, migraine, menstruatieproblemen en aandoeningen aan de luchtwegen. Ook kan Shiatsu u ondersteunen bij stress gerelateerde klachten zoals burn-out, vermoeidheid, rusteloosheid en slapeloosheid.