Cupping

Cupping is een zuigtechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van glazen vuurcups of koude siliconen cups die vacuüm worden gezogen op de huid.  De kracht van vacuüm is heel sterk, waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en energie. Verklevingen in littekens en bindweefsels, stagnaties van energie en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen, waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in het lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd. Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking.


Cupping is een onderdeel van de reguliere shiatsu therapie ter ondersteuning van de behandeling. Het gebruik van de cups is altijd in overleg en bij sommige klachten wordt cupping gecombineerd met moxa therapie.

Waar kan ik Cupping voor inzetten?

Vanwege de enorme dieptewerking bewijst deze massage zijn nut bij pijn-/bewegingsbeperking door triggerpoints, schouder-, nek– en rugklachten, migraine of hoofdpijn, spanningsklachten, (langdurige) stress, overbelasting, griep en verkoudheid, bronchitis en burn-out.

Cupping Vught