Moxa

Moxa is een onderdeel van de reguliere Shiatsu therapie ter ondersteuning van de behandeling. Het is een warmte therapie die verkregen wordt door kruiden (bijvoetskruid) boven of indirect op de huid te verbranden. De warmte van de moxa therapie zorgt voor een diepe ontspanning doordat de warmte diep in het lichaam kan doordringen en wordt vaak als zeer prettig ervaren.

Waar kan ik Moxa voor inzetten?

Moxa is o.a. aan te bevelen bij chronische pijnen, rugproblemen, kou, het ontstoren van littekens, gebrekkige energie en slapeloosheid. Ook wordt het ingezet bij Covid-19 om de energie en het immuunsysteem te versterken

Moxa wordt ook toegepast bij stuitligging tijdens de zwangerschap. Vanaf 33 weken kun je moxa toepassen om de kans op spontaan draaien van de baby te vergroten. Na een eerste intake krijgt u een eerste behandeling, indien mogelijk samen met uw partner en kunt u met instructies de moxa behandeling thuis voortzetten voor ongeveer 10 dagen, de verloskundige kan dan controleren of de baby zich tijdens deze periode gedraaid heeft. Mocht de baby alsnog niet zelfstandig gedraaid zijn, dan vergroot de behandeling wel de slagingskans van de versie in het ziekenhuis.

Moxa is een onderdeel van de reguliere shiatsu therapie ter ondersteuning van de behandeling. Het gebruik van moxa is altijd in overleg.

Moxa Vught