Auriculo Therapie

Ooracupunctuur, ofwel Auriculo- therapie, is een moderne Westerse manier van acupunctuur. Tijdens de behandeling worden prikkels aan het oor gegeven om het zelfregulerend of zelf genezend vermogen van het lichaam te bevorderen. De oorschelp van een mens is een reflexgebied van het centrale zenuwstelsel waarom lichamelijke en psychische klachten zich afspiegelen.

In de praktijk

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen. Er is de mogelijkheid gebruik te maken van steriele wegwerp naaldjes die ongeveer 20 minuten in het oor verblijven en vervolgens worden verwijderd. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van de zogeheten verblijfsnaald. Dit is een heel klein naaldje die oppervlakkig in de huid wordt gezet en wordt afgesloten met een kleine pleister. Deze kan enkele dagen tot weken blijven zitten om de behandeling als het ware te verlengen.
Indien de behandeling wel aanspreekt maar er angst is voor naalden is er ook de optie te behandelen met kleine metalen balletjes of Vaccaria zaadjes. De werking van deze twee materialen komt overeen met de verblijfsnaadjes en worden met een pleister vastgezet op het oor.

Waar kan ik Auricolo voor inzetten?

Ooracupunctuur kan bijvoorbeeld ingezet worden als ondersteuning bij het afvallen, stoppen met roken, pijnklachten en verlichting van stress. Daarnaast is deze techniek goed bruikbaar als aanvulling op de Shiatsu behandeling.