Baby- en Kindertuina

Tuina is een oorspronkelijke Chinese manuele therapie die al zo’n 2200 jaar wordt beoefend. De behandeling gebeurt door middel van verschillende massagetechnieken die erop gericht zijn blokkades in het lijf op te lossen. Net als bij Shiatsu therapie wordt gewerkt op de meridianen die door het lichaam lopen en de energie die daar doorheen stroomt. Zolang deze energie vrij kan stromen is er gezondheid, maar raakt deze geblokkeerd dan krijg je klachten. 
Het doel van een Tuina behandeling is het zelf-herstellend vermogen van het lichaam te activeren, waardoor de behandeling zowel preventief als genezend werkt.

Bij baby’s en jonge kinderen is het meridiaan stelsel waarmee we in de Shiatsu-therapie werken nog niet helemaal af en liggen de punten erg dicht op elkaar waardoor een andere techniek wordt gevraagd. Kindertuina is een behandeling specifiek gericht op kinderen van 0 tot 7 jaar. Bij oudere kinderen kan een overstap gemaakt worden naar de traditionele Shiatsu behandeling of kan er een combinatie gemaakt worden van beide behandelwijzen.
Tijdens de behandeling zorgen we ervoor dat uw kind geheel op zijn of haar gemak is. De behandeling kan plaatsvinden op de mat, op de tafel of gewoon lekker bij papa of mama op schoot! De daadwerkelijke behandeling neemt maximaal 20 minuten in beslag. Daarnaast nemen we de tijd om u als ouder enkele technieken aan te leren die u dagelijks bij uw kind kunt herhalen voor een beter en sneller resultaat.

Kindertuina kan verlichting geven bij klachten zoals: